GRAVİ AKDAG FORUMJ

Gravi.Akdag.Forumj Hoş, , , , Geldiniz

AnasayfaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 

yunusun gemisinin hikayesi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hasanak
Co-Admin
Co-Admin

MesajKonu: yunusun gemisinin hikayesi   Ptsi Mart 10, 2008 12:20 pm

HZ.YUNUS'UN HİKAYESİ

Hz.Yunus Musul civarında bir kavme verilmişti.33 yıl tebliğ ve irşad vazifesini yapmış ama; sadece 2 kişi müslüman olmuş.Bir gün yine tebliğ vazifesini yaparken biri 'o zaman ALLAH var,eğer sana uymazsak sonumuz kötü,o zaman ALLAH yapacağını yapsın bize' dedi.Bunun üzerine Hz.Yunus'un ağırına gitti.Musul'u terketti.Denizden gitmek için gemiye bindi.Deniz de giderken arş bulutlandı.Deniz dalgalandı.Rüzgar arttı.Fırtına çıktı.*Bir rivayete göre geminin batmaması için bir kişinin atılmasına karar veriliyor.Kura çekiliyor ve Hz.Yunus çıkıyor.*Başka bir rivayete göre de kaptan 'Gemi de bir günahkar var ki bu olaylar oluyor.'dedi.Hz.Yunus;'O günahkar benim.Çünkü ben peygamberim ama ben kavmimi terkettim.'dedi.Baktılar ki Hz.Yunus nur yüzlü biri.'Sen olamazsın'dediler ve kura çektiler Hz.Yunus çıktı.'Sen olamazsın.'dediler ve bidaha çektiler.Yine Hz.Yunus çıktı.Bu olay 9-10 kere gerçekleşti.Bunun üzerine Hz.Yunus'u denize attılar.Balık Hz.Yunus'u yuttu.Hz.Yunus balığın midesindeyken bir dua etti.Şu duayı etti.LA İLAHE ENT.SÜBHANEKE.İNNİ KÜNTÜ MİNEZZALİMİN.Anlamı:ALLAH'tan başka ilah yoktur.Sen noksanlardan mezzessin.Biz kendimize zulmedenlerden olduk.Duayı ettikten sonra arş deprem olurcasına titredi.Bunun üzerine o kara bulutlar gitti,o dalgalı deniz dümdüz hale geldi,o balık bir denizaltı haline geldi.Hz.Yunus uyandığında kendini sahilde buldu.Tabi bu olaylar olurken kavmine helakın belirtileri gelmeye başladı.Kavmi Hz.Yunus'un haklı olduğunu anladı ve onu aramaya başladılar.*Bir rivayete göre kavminin yanına geri döndü.*Bir rivayete göre de kavminin başına dönmedi.Şimdiye kadar hiç bir kavim helak olmaktan dönmedi ama tek Hz.Yunus'un kavmi helak olmaktan döndü.
Kullanıcı profilini gör

yunusun gemisinin hikayesi

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Similar topics

-
» -Oyuncak Hikayesi 3 / Toy Story 3 / IMDB Puanı: 8.6/10
» yunusun gemisinin hikayesi
» Hadise'nin Hayat Hikayesi =)